Velkommen til
Danmarks holistiske
sundhedsplatform

Vi skaber et bindeled mellem behandler/vejleder og klient.
Vores formål er at skabe et univers, hvor du let kan få adgang til- og har mulighed for at finde den rette behandler eller vejleder.
Så du kan værne om din mentale sundhed.
ADHD/ADD
Afhængighed
Afspænding
Afspændthed
Allergi
Andet
Angst/frygt
Børn/unge
Den åndelige verden
Energi
Harmoni/balance
Klarsyn
Koncentrationsbesvær
Kriser/sorg
Manglende energi/træthed
Mistrivsel
Overgreb
Personlighedsforstyrrelser
Selvmordstanker
Selvskadende adfærd
Selvudvikling
Smerter (fysiologiske og mentale)
Søvnproblemer
Stress
Tankemylder/uro
Traumer
Tristhed/Modløshed
Access bars
Akupressur
Andet
Aromaterapi
Børneterapi
Clairvoyance
Coaching
Cupping
Familiebehandling/terapi
Fjernhealing
Healing
Heilpraktik
Holistisk medicin
Homøopati
Human design
Hypnose
Kinesiologi
Kost
Kropsterapi
Massage
Meditation
Mentoring
Metakognitiv terapi
Mindfulness-baserede terapier
NADA
Personlig træning
Psykologi
Psykoterapi
Regressionsterapi
Reiki-healing
Retreats
Vejledning/Rådgivning
Yoga
Zoneterapi
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark

Vores behandlere

Fremhævet
Fremhævet

Terapi og rådgivning v/Louise Sallerup

Fremhævet

Kommende events

07/06/2024
2024-06-07
@
15:00
-
17:00

Fredagskaffe

Det Mentale Univers invitere til fredagskaffe på godset. Hver 1. fredag i måneden invitere vi til fredagskaffe på vores kontor i Fredensborg.Her vil være kaffe, the, snacks og mulighed for at snakke med andre med interessen inden for mental sundhed. Vi glæder os til at se jer. Tilmelding kan ske på kontakt@detmentaleunivers.dk

21/05/2024
2024-05-21
@
19:00
-
21:00

Sundhedsaften i Fredensborg

Har vi egentlig alle inflammation i kroppen? Kom og hør hvordan du kan teste dit inflammationsniveau, og ikke mindst hvordan du – på en simpel måde – kan hjælpe din krop med at nedsætte det.Hvorfor skal du have fokus på dit inflammationsniveau? Det skal du fordi al forskning viser, at inflammation øger risikoen for en […]

Find behandler inden for alle slags symptomer

.. og behandlingsformer

Så nemt er det...

Hos Det Mentale Univers er den ene form for behandling ikke mere rigtig end den anden. Her samler vi behandlinger og sessioner inden for både klinisk, alternativ samt den spirituelle behandling og vejledning.
1
Vælg symptomer
2
Vælg behandlingsform
3
Vælg region
4
Book tid
Vidensbanken

Bliv klogere på de emner,
der har din interesse

I vores vidensbank samler vi viden fra de behandlere og vejledere som du finder på Det Mentale Univers.

Børn, unge og mistrivsel

Artiklen er skrevet af Christine Offenberg Jensen, Uddannet pædagog og har en kandidat i pædagogisk filosofi. Til dagligt arbejder hun på en behandlingsskole, tidligere frivillig ved børns vilkår gennem mange år, samt har instagram profilen koenpaedagogik.

Mental sundhed blandt børn og unge er heldigvis noget, der begynder at komme mere fokus på, både i medierne og fra politisk side. Den stigende opmærksomhed gør, at flere og flere er opmærksomme på, at mange børn og unge mistrives. Når vi læser og hører om antallet af børn og unge i mistrivsel bliver vi alle berørte, både forældre, fagpersoner og pårørende.

 

 

Der er mange hypoteser om hvorfor denne store mistrivsel finder sted og hvad det skyldes.

 

 

En hypotese kunne være, at flere børn og unge har mere skærmtid end tidligere generationer, og forskellig forskning viser at for meget skærm kan påvirke et barns udvikling negativt.

 

 

Jeg er pædagog på en behandlingsskole. De elever, der går på skolen, er bl.a. elver med diagnoser som autisme, adhd, angst, ocd. Derudover har vi elever med skoleværring/skoletilhør og elever som kommer fra familier med færre ressourcer end gennemsnittet.

 

 

Vi oplever at efter tiden med lockdown og nedlukninger i corona perioden er det især blevet svært for børn og unge, som i forvejen var udfordret eller begrænset af deres diagnose, at komme i skole og derfor har fået skoletilhør. Under lockdown var, der mange, der var hjemme med deres skærme, også børnene og de unge, og de har lært at kunne komme igennem en skoledag hjemmefra. Derfor er det for nogle svært at bryde med isolationen og se meningen med at komme tilbage til skolen. For nogle er fællesskabet også rykket ind i skærmene og derfor kan det sociale ikke nødvendigvis trække for at komme i skole, da mange elever har online venner som de kan ‘være sociale’ med, anytime.

 

 

Vi oplever som fagpersoner, at det kan være svært at finde det trækplaster, der gør at børn kommer i skole, samt vi oplever at jo længere tid børnene og de unge er derhjemme, jo dårligere bliver de til at være en del af samfundet og deres udfordringer bliver forstærket.

 

 

Mistrivslen blandt børn og unge sker ikke kun blandt børn og unge med diagnoser og udfordringer. Elever som går i almene skoler oplever også en større ensomhed og mistrivsel end tidligere. Tal fra BørneTelefonen (børns vilkår) viser at flere og flere børn og unge dagligt føler sig ensomme, flere har selvskadende adfærd og nogle kæmper med selvmordstanker.

 

 

Som tidligere nævnt kunne hypoteser om mistrivsel være den øgede brug af skærm hos børn og unge, nedlukninger og isolationer i coronaperioden. En anden hypotese er også, at børn og unge, der vokser op i dag, er vokset op i en institutionaliserende tid, hvor de fra 9-10 mdr er kommet i dagtilbud med forringelser. Der har været store besparelser på dagtilbudsområdet og derfor er normeringerne blevet dårligere. Børn har fra de er små blevet mødt af mange forskellige voksne , evt store udskiftninger i personalegrupper og større børnetal på stuerne. Den store udskiftning fortsætter fra dagtilbud til skolerne. Vi ved at børn har brug for en tryg tilknytning fra de er ganske små og her kan daginstitutioner være en god mulighed for de børn der kommer fra familier med færre ressourcer, men hvis daginstitutioner ikke kan tilbyde disse tilknytningspersoner kan børnene vokse op med svære tilknytningsmetoder som de bærer med sig videre i livet.

 

 

Der er mange måder at søge hjælp til mental mistrivsel, et af de steder der kan søges hjælp er ved det mentale univers. Her er der mange forskellige behandlingsformer for at opnå bedre mental sundhed. Med dette fokus er det vigtigt at være opmærksom på børn og unge og evt undersøge hvilke muligheder de kan anvende for at få det bedr

detmentaleuniv

Børn, unge, seksualitet og køn

Artiklen er skrevet af Christine Offenberg Jensen. Christine er uddannet pædagog og har en kandidat i pædagogisk filosofi. Til dagligt arbejder hun på en behandlingsskole, tidligere frivillig ved børns vilkår 2016-2022 , samt har instagram profilen ‘koenpaedagogik’. Artiklen nedenfor bygger på Christines egne erfaringer og faglige fundament.

Det er et emne som ligger mig meget på sinde. Der er mange forskellige veje at gå når mange diskuterer begreberne seksualitet og køn. Jeg vil i det følgende have fokus på en fordom, som jeg møder i mit arbejde.

I de seneste par år har der været større fokus på kønsidentitet og kønsopfattelser især blandt børn og unge. Det er et emne/tema som berører mange mennesker, senest har der været stor debat om dragshow for børn på Frederiksberg Bibliotek. Mange mennesker har en holdning, når der bliver talt om køn og kønsidentitet. Jeg oplever især at den ældre generation har svært ved at forstå den ændring som er ved at ske og at flere unge mennesker begynder at opfatte, italesætte og agerer anderledes end den binære kønsopfattelse.

Jeg tror at det er naturligt at når man er ung så eksperimenterer man på alle mulige forskellige måder, både når det kommer til seksualitet, krop, køn og sex. sådan tror jeg faktisk det har været i mange mange år, det er bare først nu vi er blevet mere opmærksomme på det end før!. En af de fordomme jeg kan møde i mit arbejde er at unge mennesker som har en diagnose eller kæmper med andre ting oftere også har en anden kønsopfattelse/identitet end majoriteten. Flere mener, at det kan skyldes deres diagnose, at de også kan ‘være forvirret over deres køn’, end hvis de ikke havde en diagnose.

Jeg vil ikke kunne svare på om det er tilfældet ud fra et statistisk perspektiv, jeg kan blot tilføje at, det jeg oplever dagligt er at det er meget individuelt hvordan de unge opfatter sig selv, med eller uden diagnose. Tværtimod oplever jeg, at de unge i dag er så imødekommende overfor hinanden og rummer hinandens forskelligheder. De behøver blot at få at vide at en jævnaldrende/klassekammerat bruger et andet pronomen end forventet, og det respekterer de uden spørgsmålstegn. Hvorimod, i min generation (80’erne) og opefter, oplever jeg at det kan være så svært at sige et andet pronomen end vi er forventelige med og jeg oplever også at der kan være en ironisk tilgang til det fra ældre personer. F.eks, ‘det er bare en fase at ville være en anden’. Måske det er tilfældet, men jeg mener stadig at det skal respekteres på lige fod som vi respekterer eksempelvis en diagnose.

detmentaleuniv

Reiki healing – en kraftfuld og holistisk tilgang til helbredelse

Artiklen er skrevet af Liselotte Toft. Liselotte er regressionsterapeut og reikihealer, og så er hun ejer af LILOS. Artiklen er skrevet med udgangspunkt i Liselottes tilgang, erfaring og viden, og giver dig et indblik i hvad du kan møde hos LILOS.

Reiki healing stammer fra Japan og er en alternativ helbredelsesmetode, der fremmer fysisk, følelsesmæssig og åndelig velvære. Den er baseret på at balancere kroppens livsenergi, som ved ubalance eller blokering kan føre til fysisk eller følelsesmæssig ubehag og sygdom.

Reiki healing hjælper med at reducere stressniveauer og fremme en tilstand af dyb afslapning, hvilket kan være gavnligt i stressrelaterede tilstande som angst og søvnproblemer.

Reiki healing stimulerer kroppens naturlige energistrøm og hjælper med at balancere og skabe harmoni såvel fysisk, følelsesmæssigt og åndeligt og herved hjælpe ved symptomer på depression eller angst.

Reiki healing bidrager til at lindre fysisk smerte og ubehag, såsom migræne, muskelspændinger og leddegigt.

Reiki healing kan supplere konventionel medicin og hjælpe kroppen til at fremskynde helbredelsesprocessen efter skader, operation eller sygdom.

Reiki healing hos Lilos foregår i rolige og trygge rammer.

Behandlingen sker liggende og fuldt påklædt i et trygt privat rum med beroligende musik i baggrund. Du får et tæppe over dig, og jeg sørger for, at du føler dig godt tilpas, allerede inden healingen starter.

En enkeltstående behandling er for dig, der ønsker en selvkærlig og afstressende oplevelse, hvor du finder ro og balance. Har du fysiske gener, så anbefaler jeg flere behandlinger for at kunne give dig den ønskede effekt. Behandlingens varighed er ca. 60 min.

Skulle du ikke have mulighed for at møde fysisk op hos Lilos, er fjernhealing en mulighed. Da Reiki energi ikke kender grænser, flyder den lige så effektivt og frit som ved fysisk tilstedeværelse. Under fjernhealing befinder du dig typisk hjemme hos dig selv, afslappende placeret, i et rum hvor du ikke bliver forstyrret. Behandlingen starter med en telefonisk afklarende samtale, efterfulgt af 20 minutters fjernhealing, efter healingen vil der igen være en opfølgende samtale.

Reiki healing er for dig der ønsker en kraftfuld og holistisk tilgang til helbredelse. 

detmentaleuniv

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Om Det Mentale Univers
Det Mentale Univers er en platform der skaber bindeled mellem behandlere og klienter. Det Mentale Univers’ formål er at skabe et univers, hvor det er helt naturligt og almindeligt at dyrke sin mentale sundhed og hvor alle mennesker let kan få adgang til- og har mulighed for at finde rette behandler, for at værne om deres mentale sundhed.

Copyright @ 2024 Detmentaleunivers.dk Alle rettigheder forbeholdt.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.